Noe fakta om hvordan det er å gå på FHS!

Publisert:
22.06.2012
11:49

Jeg var i tvil da mamma og pappa ba meg om å søke på folkehøgskole, hjemlengsel, være sosial hele tiden og masse unødvendige fag(trodde jeg)

 

Det hele begynte da jeg satt i stua hjemme på Vatne og så på vilbli.no. Jeg trodde jeg visste hva jeg ville bli, men det viste seg og ikke være helt sant. Dyrlege ville jeg bli, men alt endret seg etter jeg gikk på Topp Volley Norge et år og så hvordan fysioterapeuten vår tok vare på oss. Jeg ville ikke lenger bare hjelpe dyr, men også mennesker! Studere skulle jeg uansett gjøre, men når, det visste jeg ikke. Mamma kom bort til meg å sa at Folkehøgskole var vel noe for meg, jeg var i tvil og sa at det var en mulighet, men at jeg helst ville fortsette med volleyball og egentlig være i jobb istedenfor å studere et år, ta meg et fri år. Mamma og pappa sa at det ikke var noe for meg fordi de visste at jeg elsket å bli kjent med nye mennesker og at jeg hadde vært utrolig masete, sur og oppgitt hadde jeg blitt igjen hjemme. Det gikk et par dager så satte jeg og mamma oss ned igjen og så på nettsiden til et par skoler. Jeg hadde ei venninne som gikk på en skole i Førde, Sunnfjord Folkehøgskole het den. Jeg tenkte med meg selv at DET burde være noe for meg, men jeg sa ingenting til mamma og de før et par uker senere. Tankene mine fløy til alle kanter og det var et utrolig vanskelig valg. Skulle jeg velge folkehøgskole eller studentlivet? 

 

Det endte med at jeg søkte på denne her Sunnfjord FHS da og jeg fikk plass med en gang på beach/volley linja. Jeg var fornøyd i omtrent et par uker, men så snudde det seg. Jeg kom på alt det negative med å flytte 9 timer bort ifra familien å komme til en helt fremmede by. Jeg trakk meg ut ifra rekka og fant ut at jeg heller ville jobbe hjemme. Etter 1000 timer med diskusjoner og krangler med mamma og pappa fant jeg til slutt ut at jo, FHS var noe jeg absolutt ville alikevell. På ny søkte jeg og siden ingen andre hadde søkt før meg fikk jeg den samme plassen igjen. Jeg var spent hele juni, juli og begynnelsen av August. Jeg tenkte på alt det nye som kom til å skje med meg nå,om flyttingen, vennene mine, treninger, aktiviteter og ikke minst internatlivet. 

 

Dagen kom da jeg skulle flytte med meg hele rommet mitt til Førde, det var en sommerdag den 19 august 2011 og jeg hadde sommerfugler ned til tærne! Vi reiste først til hytta i suldal for å laste av søsteren min som skulle begynne på Topp Volley Norge i Suldal. Etter to dager var avreise til Førde. Sommerfuglene fløy overalt hele tiden, jeg var livredd og enormt spent samtidig. Jeg hadde lest om Sunnfjord FHS mange ganger og prøvde å få mest mulig informasjon ut av Maren Ø Nesse som var min venninne fra Førde. 

 

Da jeg hadde kommet til Sunnfjord var det første jeg så min venninne Ane Guro Hjortland fra Øystese i Hordaland, vi holdt sammen hele den dagen sammen med min andre venninne Signe Taubøll. Vi var redde alle tre. Vi ble møtt av faddere oppe på uteområde på skolen, masse ukjente ansikter og jeg prøvde å smile så mye som mulig selv om følelsen inni meg var usikkerhet. Vi hadde velkomstfest i gymsalen der lærerene presenterte seg og jeg fikk hilse på både miljøarbeidere og stipendiater( deriblant Maren). 

 

Ukene gikk og vi skulle på Nesholmen på fellestur. Det var en opplevelse uten like! Street basket, gress volley, grus volley, land hockey, sjøslag, fotball, dans, sang, fotografering var bare en brøkdel av det vi fant på på denne bli kjent turen. Lærerene sa til oss at det fantes "Sunnfjord fhs før og sunnfjord fhs etter" Det de mente med det var at etter Nesholmen har mange knyttet bånd sammen og de sosiale antennene blir restartet!

 

Måneder gikk og vi hadde masse morsomme aktiviteter som våre fantastiske stipendiater hadde fikset, bl.a premierefest til Torsdagskveld fra Nydalen da vi kledde oss opp i vårt fineste tøy å så på programmet i auditoriet. Halloween fest, juleavslutning, mafialek, nyttårsball, mafiakveld, juleverksted osv. Flere ting er det også, men jeg kommer ikke på det i farten. 

 

Enormt med treninger og kamper har det blitt for oss. Vi i beach/volley klassen har blitt svært tilknyttet til hverandre og som på andre internat er intimgrensa = 0. haha!

 

Vi vil at DU skal søke FHS og dersom du elsker å drive med enten foto, reise, SOS, Beach/volley, Fotball, bibel,sport og backpacking syns vi at du skal søke på Sunnfjord! Du kommer absolutt ikke til å angre! Jeg har ikke angret siden dag 1!!!!

 

Venner for livet, kanskje en kjæreste, minner og opplevelser du aldri kommer til å glemme!

 

Litt bilder

 

 

 

Cupfinalen 2012, Førde x2! 

 

 

 

 

 

 

Korridorkamp pepperkakebaking,vi prøvde et forsøk på å lage Eiffeltårnet! Rett i vasken med det prosjektet. Det ble b2 tårnet!

 

 

Alanya med klassen!

 

 

 

 

Bokstavfest på Sunnfjord FHS. 

 

 

Tyrkia med vennene mine!

 

 

Martine og jeg var makkere på Club Castalia

 

 

Nyttårsball 2012

 

 

Bistandsløp for Sri Lankas befolkning. Samlet inn godt over 35 000 kr. 

 

 

 

 

Vi vant vår første turnering sammen! Opningsturneringen i Bergen. 

 

 

Musikal hadde vi også, disneymusikal!

 

 

Brasil med klassen+ danskeklassen og fotballklassen
Ha en fin dag videre.

 

Én kommentar

Marte Kristine

22.06.2012 kl.13:58
Det virker så koselig å være på fhs :)

Skriv en ny kommentar

hits