Henriette`s kaketips- OREO!

Publisert:
03.02.2011
22:28

Hei!
Egentlig liker jeg ikke slike kaker, men etter og ha sett denne bra oppskriften fristet det mye til å lage den. Jeg har ennå ikke bakt den, fant oppskriften på nettet.

Ca. 450 g Oreo Cookies

100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen

Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.



Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Mix opp sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!

Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser!

Klikk på bildet for å se det i full størrelse. Klikk på bildet for å se det i full størrelse.

Liker du Oreokake?

2 kommentarer

Vilde Solli

04.02.2011 kl.00:18
sitter og spiser oreo-kake nå, akkurat ferdig! utrolig godt :)

Amalie

08.02.2011 kl.20:40
Verdens beste kake :D <3

så lenge du ikkje spise for mykje :P

Skriv en ny kommentar

hits