Hjemmefarging

Publisert:
30.09.2009
13:12
Fargetips til alle sammen! Følg dem og du tabber deg ikke ut slik som jeg gjorde!


1. Forskjell mellom farge og toning

Permanent hårfarge er en varig farge som har god dekkevne og som inneholder ammoniakk. En toning er en skyllefarge som dekker fra 30-70 prosent og som holder i cirka seks uker, forutsatt at du velger en nyanse som ligger nært den hårfargen du har i utgangspunktet.

2. Ikke gå etter bildet på esken
Man skal ikke gå ut ifra bildet foran på esken, men se på fargeindikatoren som står på siden eller bakpå esken. Der vises hvilket resultat man får hvis man har den anbefalte hårfargen, og hvilken farge du kan forvente i forhold til nyansen du har fra før. De aller fleste hårfarger til hjemmebruk er beregnet på et naturlig hår, og resultatet er helt avhengig av utgangspunktet.

3. Tørt hår og hjemmefarging
Man skal være oppmerksom på at hvis håret er veldig tørt kan det trekke til seg ekstra hårfarge, og da kan resultatet bli mørkere enn forventet. Et godt tips er å pleie håret med en hårkur beregnet på tørt hår før du farger det.

4. Mislykket farging
Det er forskjellige metoder man kan benytte dersom fargingen blir mislykket. Snakk med din frisør om hvilken metode som er best for deg og ditt hår.

5. Unngå blass farge
Du kan farge håret hjemme cirka én gang i måneden. I tillegg bør du bruke en hårpleieserie - sjampo, balsam, kur og styling - for farget hår. Flere av disse produktene inneholder også solfilter som beskytter håret fra å bli bleket av solen.

6. Unngå farge på huden
Får du farge på huden bør du fjerne den umiddelbart med litt såpe og lunkent vann på en bomullsdott. Hvis du ikke oppdager det før etter du har skylt ut fargen, kan du fjerne flekker på huden med et skrubbeprodukt.

7. For rødt eller grønnskjær
De aller fleste hårfargingsprodukter gir et godt resultat. Men hvis fargen ikke blir som forventet kommer det vanligvis av at man ikke har riktig grunnlag - at man har vært for lys eller mørk.

8. Hjemmefarging for alle?
Hjemmefarging skal i prinsippet passe for alle typer hår, men det er anbefalt at du leser igjennom bruksanvisningen før hver farging.

Om du ikke følger disse tipsene er hårfarging et ork for deg og du kan risikere og miste håret. På en annen side kan risikoen være en del minsket, men da risikerer du og få slittasje på håret.
Om du bruker Elvital farge shampoo og balsam evt kur kan du styrke håret og det blir bra resultat!

elvitalshampoobalsam
Hvilken fargemerke er best syns du?


6picture63861 Den jeg skal begynne og bruke om resultatet blir så bra som det siesingressbilderr 10 loreal recital Hårfarge mocca brun


j3001589030788 Striper


j3001506020053 Hårfarge

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg bruker den opperste til og farge håret mitt tilbake til min vanlige hårfarge idag!
Håper resultatet blit like bra som ekspertene sier. Legger ut bilde av før etter idag!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits